Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Comunicate de presă » Ședinţa Comitetului naţional pentru combaterea traficului de fiinţe umane (TFU)

Ședinţa Comitetului naţional pentru combaterea traficului de fiinţe umane (TFU)

  imprimare
27.07.2012   3869 Accesări  

Pe agenda şedinţei din 27. 07.2012 s-au aflat recomandările Raportului GRETA, adoptate recent de către Comitetul Părţilor (11 iunie 2012 la Strasbourg) şi a Raportului GTiP lansat la 19 iunie 2012 de către Departamentul de Stat al SUA.

Urmare a acestor recomandări, autorităţile Republicii Moldova urmează să coreleze şi să completeze activităţile expuse în Planul naţional de prevenire şi combatere a traficului de fiinţe umane pentru anii 2012 - 2013 cu recomandările rapoartelor menţionate, în vederea implementării politicilor naţionale de prevenire şi combatere a TFU, conform rigorilor şi standardelor internaţionale.

Preşedintele Comitetului naţional pentru combaterea traficului de fiinţe umane,  Iurie LEANCĂ a prezentat rezultatele înregistrate pe parcursul primului semestru al anului 2012 în domeniul prevenirii şi combaterii TFU, prin prisma paradigmei 4Ps (prevenire, protecţie, persecutare, parteneriat).

În contextul reformei MAI şi a rigorilor internaţionale, a fost prezentată o notă informativă cu privire la acţiunile ce necesită a fi întreprinse pentru consolidarea instituţională a Centrului pentru combaterea traficului de persoane.

De asemenea, a fost prezentată informaţia cu privire la acţiunile întreprinse de către Procuratura Generală în combaterea TFU, în special în investigarea cazurilor de implicare a oficialilor de stat în comiterea infracţiunilor şi angajamentele vis-a-vis de recomandările rapoartelor internaţionale.

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md