Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Presa despre traficul de fiinţe umane » Viaţa de cabaret a unor moldovence din Cipru

Viaţa de cabaret a unor moldovence din Cipru

  imprimare
12.11.2013   4444 Accesări  

În cabaretul «Chiquito» din Cipru au dansat la bară şi s-au prostituat sute de tinere din Europa de Est şi din Asia de Sud-Est. Moldovencele au fost tot timpul pe «gustul» patronului cipriot. Pe unele le-a lăsat gravide, iar pe altele le-a instruit cum să racoleze fete drăguţe care să lucreze pentru el. «Am vorbit cu bosul. El vrea ca tu să zbori din Bucureşti, pentru că fetele din Moldova cu paşaport românesc nu au probleme la graniţă. Acolo totul va fi bine. Dacă vrei să dansezi la bară, primeşti 30 de euro pe noapte. Iar dacă te culci cu clienţii, ai 100 de euro. Totul depinde de cum te înţelegi cu bosul», ne-a spus o intermediară care se ocupă de racolarea tinerelor din R. Moldova. 

Cabaretul «Chiquito Night Club» este situat în oraşul Larnaca din Cipru. Numele localului figurează prin multe rechizitorii ale procurorilor din R. Moldova, dar şi prin unele sentinţe de condamnare ale unor foste dansatoare de club şi a unor traficaţi de fiinţe umane.

Am încercat să aflăm dacă în cabaretul cipriot lucrează în continuare tinere din R. Moldova şi cine sunt intermediarii care se ocupă de racolarea lor. Prin intermediul unui site de socializare l-am contactat pe managerul localului, Rafael Panayiotou, sub pretextul că sunt o tânără din Chişnău şi aş vrea să lucrez la cabaretul lui în calitate de dansatoare. I-am spus că mă numesc Oxana, iar numele de club este Roxana. I-am mai spus că am mai lucrat dansatoare într-un club de noapte din Chişinău. Pentru a avea credibilitate în faţa intermediarilor şi a patronului de cabaret am angajat în discuţiile purtate o tânără din Chişinău.

 

Citiţi articolul deplin aici: Viaţa de cabaret a unor moldovence din Cipru

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md