Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Presa despre traficul de fiinţe umane » Racolau tinere pentru a se prostitua în Turcia

Racolau tinere pentru a se prostitua în Turcia

  imprimare
02.03.2018   406 Accesări  

O locuitoare a raionului Cahul va compărea pe banca acuzaţilor pentru complicitate la comiterea proxenetismului, după ce, împreună cu o prietenă şi un turc, au racolat şi determinat două cetăţence din Republica Moldova să se prostituieze în Turcia.
Procuratura municipiului Chişinău a finalizat urmăririea penală şi a trimis în judecată cauza penală de învinuire a acesteia.

Potrivit celor constatate, inculpata, de comun cu o prietenă şi un cetăţean turc, ar fi îndemnat, în cursul anului 2015, două tinere să presteze servicii sexuale în Turcia, pentru care vor fi bine remunerate. După ce au primit acordul fetelor, inculpaţii le-au procurat bilete la avion şi le-au organizat deplasarea într-o statiune turistică, ampalsată în provincia Mugla, din sud-vestul Turciei, unde acestea au prestat servicii sexuale în mai multe apartamente.

Urmărirea penală în privinţa prietenei inculpatei şi a cetăţeanului Turciei continuă, în prezent aceştia fiind anunţaţi în căutare.
Pentru aceste acţiuni, inculpaţii riscă pînă la 7 ani închisoare.

Sursa: Procuratura Generală a Republicii Moldova

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md