Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Presa despre traficul de fiinţe umane » Cetățean al SUA condamnat în Republica Moldova pentru proxenetism

Cetățean al SUA condamnat în Republica Moldova pentru proxenetism

  imprimare
24.05.2017   3101 Accesări  

Un bărbat de 42 de ani, cetățean al SUA cu domiciliul în mun. Chișinău, a fost condamnat recent, la 4 ani și 6 luni  de închisoare pentru comiterea infracțiunii de proxenetism cu confiscarea bunurilor dobândite din activitatea criminală: terenuri, cote părți din bunuri imobiliare și automobile de lux.

Urmare a investigațiilor efectuate în cadrul cauzei penale inițiate de către angajații Centrului pentru combaterea traficului de persoane al INI, s-a constatat, că în perioada 2009 - 2016 cetățeanul american, urmărind scopul îndemnării și determinării la prostituție cu atragerea de foloase de pe urma prestării serviciilor sexuale contra plată, a plasat anunțuri pe diverse site-uri de publicitate.

Astfel,  condamnatul a identificat circa 20 de persoane de gen feminin care au manifestat interes pentru practicarea prostituției și prestarea serviciilor sexuale prin intermediul videochat-urilor. Acesta, le oferea spațiu locativ dotat cu tehnică specialiazată în transmiterea on-line a serviciilor sexuale pentru care le promitea remunerări de 50 % din venitul obținut din activitatea infracțională.

Sursa: Poliția Republicii Moldova

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md